Hoe monteer ik een bewegingsmelder?

Deze installatie neemt ongeveer 5 minuten in beslag.

Voor deze installatie is nodig: Bewegingsmelder, batterijen, dubbelzijdige bevestigingstrips en een schroevendraaier.

• Open de bewegingsmelder met een schroevendraaier, dit door de schroef te verwijderen onderin de bewegingsmelder.
  • Plaats de twee AAA alkaline batterijen en plaats het bovenste gedeelte nog niet terug.
  • Op basis van uw gewenste ophang locatie kan je de sensor hoger of lager hangen binnen de eigen behuizing.
  • Log in op mijn.smartalarm.nl en ga naar instellingen. Klik op 'Voeg apparaat toe' en selecteer de bewegingsmelder.
  • Druk op 'Toevoegen' en druk op de blauwe test knop totdat je de melding 'Apparaat succesvol' toegevoegd krijgt (herhaal deze handeling om de 8 seconden op het moment dat je deze melding niet direct krijgt). Je kunt zien dat de bewegingsmelder zichzelf aanmeldt als het rode lampje knippert. Plaats nu het bovenste gedeelte weer terug over de bewegingsmelder.
  •  Wacht na het opstarten één minuut om de sensor te laten opwarmen.
  •  Plaats de bewegingsmelder vervolgens op een locatie naar keuze met dubbelzijdige bevestigingsstrips of schroeven. Wij adviseren de bewegingsmelder tussen de 1.80 en 2.30 meter hoogte te plaatsen. Zorg ervoor dat de afstand tussen de bewegingsmelder en de basiscentrale binnen bereik valt.

Belangrijk

•  Laat een bewegingsmelder nooit naar buiten gericht staan, dit kan ervoor zorgen dat beweging van buiten het huis gedetecteerd wordt wat voor vals alarm kan zorgen.
  • Zorg ervoor dat de bewegingsmelder vrij van obstakels is (gordijnen, scherm, grote meubelstukken, planten, etc.), deze kunnen het signaal verstoren. Zie de hieronder toegevoegde afbeelding met verschillende voorbeelden.

• Zorg ervoor dat de beweging langs de sensor gaat in een horizontale beweging, als de beweging direct op de melder afkomt kan het zijn dat deze geen beweging detecteert.