Hoe poort-forward ik een Asus router?

1. Open je browser en ga naar de configuratiepagina van je Asus router. Let op: deze link werkt alleen als je verbonden bent met het netwerk van je router.
  2. Selecteer links in het menu de optie 'WAN'.
  3. Bovenaan de pagina verschijnen een aantal tabs. Kies hier voor 'Virtual Server/Port Forwarding'.
  4. Schakel 'Port Forwarding' in door onder in het onderdeel 'Basic Config' de optie 'Enable Port Forwarding' op 'Yes' te zetten.
  5. Onder de 'Basic Config' staat het onderdeel 'Port Forwarding List', waarin een aantal opties staan.
  6. Bij 'Service Name' vul je een herkenbare naam in, bijvoorbeeld: 'ip-camera'.
  7. Onder 'Port Range' vul je de poort in. Deze heb je al uitgezocht.
  8. 'Local IP' is het adres van je apparaat. Gebruik het dropdown menu om je apparaat uit de lijst te selecteren, of vul het adres handmatig in.
  9. Bij de optie 'Local Port' vul je hetzelfde in als bij 'Port Range'.
  10. Het 'Protocol' vind je meestal op de configuratiepagina van je apparaat, of in de handleiding. Is het Protocol' niet te achterhalen? Zet deze instelling dan op 'Both'.
  11. Druk op het plusteken rechts naast de instellingen om de regel toe te passen.
  12. Je camera is nu gereed voor gebruik.